Wegwaaiende zomermeubels

Langzaam maar zeker dooft de zomer uit. De veertiendaagse weersvoorspelling op dit moment laat veel wolken zien. En regendruppels. Dat betekent dat de herfst langzaam maar zeker onze kant opkruipt en daarmee het windgeruis. Tijd voor actie.

Mooie oktobers

Natuurlijk. Een mooie nazomer ligt altijd nog in het verschiet. Er zijn afgelopen jaren zelfs oktobermaanden met mooi weer geweest. Maar ook septembers met stormachtig weer. En juist nu alle vakanties achter de rug zijn, is het tijd om je hier in elk geval een beetje op voor te bereiden. Zo is het slim – om verrassingen te voorkomen – om alles wat nog in de tuin staat als herinnering aan een fijne zomer, zoals barbecues, tafels, stoelen, tafelkleden, kussens en parasols naar binnen te halen of goed te verankeren. Want als zo’n zomerdingetje bij de eerste de beste windvlaag door je raam – of dat van de buren – naar binnen vliegt, dan wordt het een kostenpost. 

Polissen

En het gaat niet alleen om schade: weggewaaide tuinspullen worden in de regel niet vergoed door je verzekeraar. Dus neem nu even de tijd om de polissen van je inboedel- en opstalverzekering na te lezen op de kleine lettertjes. In die polissen lees je wat verzekerd is in en rond het huis. De opstalverzekering is er grofweg voor schade aan je huis, erfafscheiding, rolluiken, open haard, vastgelegde vloer, brievenbus en een vaste barbecue. Spullen die goed vast staan dus. Alles wat los ligt of staat, van tegels tot tuinhaard en schade in de woning vallen onder de inboedelverzekering, zo stelt financieel medium Wegwijs in een artikel op internet. Daarin staat ook te lezen dat schade aan een schutting op de erfgrens meestal maar voor vijftig procent wordt vergoed. De andere helft is voor de verzekering van de buurman/-vrouw. Hoe het precies zit bij jouw verzekering, lees je in de polisvoorwaarden. Of vraag het, als je geen zin hebt om polissen uit te vlooien, aan je verzekeringsadviseur.

Snel melden

Heb  je schade? Meld dit dan zo snel mogelijk, maak duidelijke foto’s van de schade, noteer zo precies mogelijk het tijdstip waarop de schade ontstond en ruim vooral niet meteen alles op. Mogelijk stuurt de verzekeraar een expert. Maar hoe goed je ook verzekerd bent: voorkomen is beter dan genezen. Dus stem alles goed af op het weer.

 

Verkoper van Lemmerkade 10
9

Vanaf het eerste gesprek tot het uit eindelijke resultaat (de verkoop) is alles soepel en vooral duidelijk verlopen. De communicatie was zeer goed

Anoniem
9

Door omstandigheden moest onze woning verkocht worden. Op zich een bijzonder nare ervaring. Met de heer Voerman, die reeds eerder een taxatie verricht heeft, is het niet leuker geworden maar wel veel dragelijker. Deze makelaardij weet de juiste balans aan te brengen tussen de 2 partijen. Zij weten als geen ander het sociale aspect voor de "verkopende" partijen niet uit het oog te verliezen. Daadkrachtig met een bijzonder menselijke toon. Diverse makelaardijen gehad uit Lelystad die toch duidelijk met een andere insteek de verkoop voor ogen hadden. De heer Voerman en zijn team hebben ons huis verkocht waarbij wij minder emoties bij hebben gehad dan wij hadden verwacht. Een absolute topper in deze klasse. Helaas zullen er nog veel gedwongen verkopen volgen maar met Voerman Makelaardij heeft men de juiste gevonden. We zijn hen in ieder geval zeer dankbaar voor de begeleiding in dit toch al moeilijke traject. Peter Visser

Ingrid Claassen
8

Ik ben zeer tevreden met de dienst die mij aangeboden is. Vooral in deze moeilijke tijd. Ik heb goed advies gekregen en weet waar ik aan toe ben.

Lees meer
Terug
Recent bekeken